BSO speciaal onderwijs heeft weer plek na uitbreiding

Declan knipt het lint met verve door

Declan Grifhorst was een ukkie van vijf jaar toen de BSO van De Klup Twente werd geopend. Nu is hij knappe knaap van vijftien en viel hem de eer te beurt om tien jaar na dato, het tweede vertrek van de BSO in het Meester Siebelinkhuis te openen. Dat deed hij met verve.
De Klup Twente biedt BuitenSchoolse Opvang voor kinderen tot 18 jaar uit het speciaal onderwijs. In een prikkelarme omgeving en met veel persoonlijke begeleiding. De vraag naar dit type gespecialiseerde BSO neemt de laatste jaren flink toe. De Klup had echter lange tijd slechts één lokaal in het Siebelinkhuis en het scoutinggebouw aan de Oude Wierdensestraat tot haar beschikking.

In de zomer van dit jaar werd in het Siebelinkhuis aan de Berlagelaan nagenoeg de hele opslagruimte opgeofferd om een tweede lokaal te creëren. Dat vertrek werd onlangs in gebruik genomen door de groep oudere BSO kinderen, onder wie Declan Grifhorst. ‘Ik ga hier nooit meer weg’, verklaarde hij al opgewekt op de middag van de opening. ‘Ik vind het hier leuk. Je kunt van alles doen. Naar het FUN-IE-FIT, koken, lekker naar buiten.’
De BSO de Klup biedt op dit moment plek aan zo’n 25 tot 30 kinderen van het Mozaïek, de Rietpluim, de Herderschêeschool, de Welle, praktijkonderwijs Erasmus, de Wissel, de Sleutel Vroomshoop en de Elimschool uit Hellendoorn.

Door het extra lokaal kunnen er nieuwe kinderen uit het speciaal onderwijs geplaatst worden. Informatie en opgave: marja@deklup.nl of Marja Schepers 06 511.71.964