Voor wie?

Het FUN-IE-FIT is voor iedereen. Van kleuter tot hoog bejaard. Voor valide mensen, sporters en mensen in een rolstoel. Voor mensen met een beperking, maar ook voor de professoren onder ons. Voor iedereen is er een passend aanbod in het FUN-IE-FIT. Kinderen uit het regulier basisonderwijs kunnen lid worden van de e-sportvereniging Tactix.

Jeugd uit het voortgezet onderwijs kan ook terecht bij de e-sportvereniging Tactix die traint in het FUN-IE-FIT. Jong volwassenen en volwassenen kunnen terecht bij de e-sportvereniging Tactix. Daar wordt in teams getraind voor deelname aan lokale, regionale, nationale en internationale wedstrijden. Het FUN-IE-FIT biedt beweging, sport en leeractiviteiten voor:

 • kinderen uit het regulier basisonderwijs
 • jeugd uit het regulier voortgezet onderwijs
 • jong volwassenen (studerend of werken)
 • volwassenen
 • ouderen en hoog bejaarden
 • kinderen uit het speciaal onderwijs
 • jeugd uit het speciaal voortgezet onderwijs
 • volwassenen met een beperking
 • kinderen en volwassen met fysieke beperkingen (incl. rolstoelgebruikers)
 • breedtesporters
 • topsporters
 • professionele sporters
 • bedrijfsleven, instellingen en organisaties

Ouderen en hoog bejaarden

FUN-IE-FIT begint in het voorjaar van 2014 met beweeggroepen voor ouderen en bejaarden. Zij kunnen in groepsverband meedoen aan aangepaste oefenprogramma’s in het FUN-IE-FIT, gecombineerd met oefeningen in de beleef- en beweegtuin rond het Siebelinkhuis (bij goed weer). De lessen worden gegeven door gediplomeerde trainers/fysiotherapeuten.

FUN-IE-FIT is een bijzondere bestemming voor excursies. 65-plussers krijgen een rondleiding door het FUN-IE-FIT, uitleg over alle mogelijkheden van het FUN-IE-FIT en kunnen zelf gamen (alle niveaus zijn mogelijk).

FUN-IE-FIT verzorgt ook hele leuke workshops voor 65-plussers. Workshops gamen (wat doen mijn kleinkinderen toch allemaal met hun computer en telefoon), workshops social media (wat is twitter en facebook toch en vind ik het ook leuk) Workshop bewegen in het FUN-IE-FIT (is het ook iets voor mij?).

De Klup Twente kan desgewenst zorgen voor groepsvervoer. Er zijn ook mogelijkheden voor een gezellig lunch of een gezamenlijke maaltijd. Excursieprogramma’s worden helemaal naar wens samengesteld. Groepsgrootte vanaf 6 mensen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Speciaal onderwijs

Voor kinderen, jongeren uit het speciaal basisonderwijs en volwassenen met een beperking is er de GameKlup. Er zijn groepen voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Er is altijd begeleiding voor de deelnemers en er wordt gegamed met de spelcomputers Wii U, Playstation en Xbox en met hele snelle gamecomputers.

Kinderen uit het speciaal onderwijs

Daar worden uitsluitend niet-gewelddadige games ingezet. De GameKlup maakt ook gebruik van het Exergamelab, een speciale zaal met projectiespelen. Met ondermeer het razend populaire muizenvangen, voetbal, ijshockey, kikker vangen, muziek maken en nog veel meer. De GameKlup is op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur

Jeugd uit het speciaal onderwijs en volwassenen met een beperking

Voor deze twee doelgroepen is er een nu al razend gezellige GameKlup op de donderdagavond. Er wordt naar hartenlust gebowld, er worden spoken gevangen, er wordt gedanst, gevoetbald, kikkers gevangen en nog veel meer….alles virtueel, want er springt geen levende kikker rond natuurlijk, laat staan dat er echt spoken zijn.

Voor de deelnemers van deze GameKlup zijn er uiteraard vrijwilligers die waar nodig een handje helpen. De GameKlup is op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen stuur ons dan een bericht

Mensen met een fysieke beperking

Het FUN-IE-FIT is misschien wel de aller-geweldig-ste plek op aarde voor mensen met een fysieke beperking (in een rolstoel). Want in het FUN-IE-FIT kunnen zij voetballen, ijshockeyen, kikkers vangen, racen in een raceauto, raften op een wildwaterbaan. Zij kunnen àlles. Tegen iedere willekeurige tegenstander. Want computerapparatuur neemt functies over en maakt dat ze volwaardig mee kunnen doen.

Sporters

Sport je in je vrije tijd bij een tennis, hockey, voetbal, volleybal of welke vereniging dan ook, dan is het FUN-IE-FIT een ontzettend leuke locatie voor een alternatieve training. Er zijn heel veel die ingezet kunnen worden en er kan een speciaal programma van één of meerdere sessies gemaakt worden.

Topsporters

Behoor je in jouw sport tot de top van Nederland en wil je specifieke vaardigheden verbeteren of je conditie verder verbeteren? Dan kan dat ook met speciaal op maat gemaakte programma’s met games in het FUN-IE-FIT. Een perfecte aanvulling op het reguliere programma. Er zijn mogelijkheden voor individuele trainingen en groepstrainingen. Het oefenprogramma kan op maat worden gemaakt.

Profsporters

Voor Profsporters is het FUN-IE-FIT ook een perfecte plek om eens heel andere trainingen te doorlopen dan gebruikelijk en die een waardevolle aanvulling zijn op de gebruikelijke oefeningen . Ook kan in het FUN-IE-FIT gewerkt worden aan het (versneld) herstel bij blessures.

Het eerste elftal van Heracles Almelo heeft zich al laten overtuigen van een bijzondere mogelijkheden van het FUN-IE-FIT en komt in het gamecentrum een deel van haar trainingen afwerken.

Voor top- en profsporters kan een trainingsprogramma op maat worden aangeboden dank zij de expertise van topsporters, fitnesstrainers en fysiotherapeuten.

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen stuur ons dan een bericht