Activiteiten De Klup Twente tijdens de Corona maatregelen

Webinar “vrijwilligerswerk maakt je gezonder met Professor dr. Erick Scherder. dr. Scherder ons het fantastische aanbod gedaan een webinar te organiseren voor alle vrijwilligers en medewerkers van De Klup Twente en mantelzorg Almelo.
voor meer informatie, klik hier

Wandelmaatje

Omdat er veel deelnemers alleen wonen en steeds meer moeite krijgen met de hele situatie willen we het wandelmaatje gaan organiseren.
Voor meer informatie klik hier.

Fiefcraften
Fiefcraften is online gamen op Minecraft, maar dan op onze echte eigen server!
Voor meer informatie klik hier.

Belmaatjes

Deelnemers worden gevraagd of ze behoefte hebben aan een belmaatje. voor meer informatie klik hier

Kaartenactie – veel vrijwilligers willen graag kaarten maken/kopen en deze naar deelnemers van hun activiteit sturen. Iets leuks in je brievenbus van een bekende is altijd leuk.  Voor meer informatie klik hier.

KinderNoodPakket

Voor ouders van wie het water aan de lippen staat. Voor meer informatie klik hier

Thuis Kunst Wedstrijd – voor deelnemers en voor vrijwilligers. Maak in de tijd dat je thuis moet blijven een mooi kunstwerk.
Voor meer informatie klik hier

Radio programma – in samenwerking met ‘Kom Erbij Almelo’ en andere aangesloten organisaties. voor meer informatie klik hier

– Schik bezorging : alle deelnemers en alle vrijwilligers krijgen de Schik nu aan huis bezorgd  voor meer informatie klik hier

Almelo, 22 april 2020

Beste mensen,

Inmiddels zitten we in de 6e week dat alle Klup-activiteiten stil liggen. Er is in die tijd best veel gebeurd. Er zijn veel online contacten tussen deelnemers en vrijwilligers. Zowel door het team van de Klup als door de vele vrijwilligers. Dit wordt ontzettend gewaardeerd is onze ervaring.
Maar we zijn er nog niet; we vinden het dan ook erg van belang dat we met elkaar dit gaan volhouden. Vandaar dat wij bezig blijven met het oppakken van nieuwe activiteiten in Coronatijd O.a. het wandelmaatje (1 op 1), Fiefcraften en het Fun ie fit You Tubekanaal.
Hierbij wil ik toch nog een keer de mogelijkheden / activiteiten die er momenteel lopen en nog gaan komen onder jullie aandacht brengen.

Wandelmaatje, start vanaf week 18
Onze volgende nieuwe activiteit in Coronatijd wordt het wandelmaatje.
Omdat er veel deelnemers alleen wonen en steeds meer moeite krijgen met de hele situatie willen we het wandelmaatje gaan organiseren. Mensen kunnen er dan op uit, de frisse lucht in, een praatje maken en even de gedachte ergens anders op zetten.
Net als bij het belmaatje zal ik goed kijken wie elkaar kent en proberen daar een zo goed mogelijke match van te maken.
De vrijwilliger kan de deelnemer ophalen vanaf zijn huisadres en van daaruit een wandeling gaan maken. Door er naar toe te gaan voorkomen we dat er vervoer nodig is. Busvervoer is momenteel namelijk nog erg lastig te realiseren. Natuurlijk dient bij het wandelen de gepaste afstand van 1,5 meter gerealiseerd te worden. Wil je graag een wandelmaatje? Mail dan naar jolanda@deklup.nl of bel of App naar 06-14465288.

Belmaatjes
Zo’n 50 deelnemers en 25 vrijwilligers hebben zich aangemeld als belmaatje of gebeld te willen worden. We krijgen steeds meer reacties dat dit erg gewaardeerd wordt. Zolang deze Coronatijd duurt gaan we door met het belmaatje. Je kunt je nog steeds aanmelden. We merken dat veel leden het fijn vinden om iemand van De Klup te spreken. Erg leuk is ook het videobellen via Whatts App. Aanmelden kan doorlopend via jolanda@deklup.nl of 06-14465288.

Kunstwedstrijd “Thuis zitten is een kunst voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers
Nog tot eind mei loopt de kunstwedstrijd. Elke 2 weken vindt er een nieuwe ronde plaats. Leden, maar ook niet-leden van De Klup kunnen hun foto’s sturen aan jolanda@deklup.nl of Appen naar 06-14465288
Er zijn mooie prijzen te winnen, 1e prijs € 150,00, 2e prijs € 100,00 en 3e prijs € 50,00

Fiefcraften (start 23 april)
Fiefcraften is online gamen op Minecraft, maar dan op onze echte eigen server!
Deelnemers kunnen dan met elkaar en met vrijwilligers samen gamen op Minecraft. Dit om ook een beetje contact te houden op een leuke en interactieve manier. Mocht je mee willen doen moet je wel beschikken over de game Minecraft. (Klik op de link om deze te kopen: https://www.minecraft.net/nl-nl/store/minecraft-java-edition )
Aankomende donderdag 23 april gaat het van start.
Mocht je hier interesse in hebben mail dan met raoul@deklup.nl of stuur een appje naar 06-16924390. Hij legt je dan uit hoe je in het spel kunt komen.

Funiefit YouTube kanaal
Door middel van vlogs/filmpjes online te zetten kunnen deelnemers en vrijwilligers zien wat er in het fun-ie-fit gebeurd. En het geven van gametips is een mooie en leuke manier om deelnemers en leden te voorzien van informatie.
Ook komen er filmpjes op te staan voor vrijwilligers hoe ze de apparatuur moeten bedienen.
Wil je het YouTube kanaal volgen? Dat kan nu al: https://www.youtube.com/channel/UCtaGE7LJuWZOak6OAH9MwGA
Wij proberen vanaf 23 april elke week een aantal filmpjes op het kanaal te zetten.
Heb je vragen of wil jij ook deelnemen in het kanaal om filmpjes te ontwikkelen? App of mail Raoul Beldman: 06-16924390 of raoul@deklup.nl

En natuurlijk mogen jullie foto’s of andere leuke dingen blijven sturen voor op onze Facebookpagina.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen? Dan kun je contact opnemen met de bovenstaande personen via mail of telefoon (bellen/ Appen).
We wensen jullie allemaal heel veel sterkte toe in deze onwerkelijke tijd. Hou vol met elkaar en blijf gezond! We hopen op een snel weerzien!

Met vriendelijke groet,
Mede namens het hele Klup-team,
Jolanda Overdorp

Kaartenactie – veel vrijwilligers willen graag kaarten maken/kopen en deze naar deelnemers van hun activiteit sturen. Iets leuks in je brievenbus van een bekende is altijd leuk.  Voor meer informatie klik hier.